راهنمای شغل کارشناس شبکه
شما در موقعیت شغلی کارشناس شبکه، مسئولیت طراحی، توسعه، نگهداری و پشتیبانی از شبکههای کامپیوتری سازمانها را بر عهده خواهید داشت. در این شغل، باید اقداماتی در زمینه مدیریت شبکههای محلی (LAN)، شبکههای گسترده (WAN)، اینترانت و اکسترانت انجام دهید. به عنوان کارشناس شبکه باید همواره اطمینان حاصل کنید که شبکهها بطور بهینه و بدون قطعی کار میکنند و امنیت دادهها حفظ میشوند.
روز کاری کارشناس شبکه با نظارت و ارزیابی عملکرد شبکه و بررسی گزارشهای سیستم آغاز میشود. او مشکلات موجود را عیبیابی کرده و راهکارهایی برای رفع این مشکلات مییابد. همچنین، او زمانی را برای نصب و پیکربندی تجهیزات جدید شبکه مانند روتر، سوئیچ و فایروال صرف میکند. کارشناسان شبکه موظف هستند سیستمهای امنیتی شبکه را نیز تقویت کرده و از اجرای صحیح سیاستهای امنیتی، اطمینان حاصل کنند. آنها همچنین بصورت روزانه یا هفتگی با اعضای تیم خود جلسه دارند تا برای پروژههای فعلی و اهداف آینده، برنامهریزی کنند.
لینک مرتبط: مقالات راهنمای شغلی
بهروزرسانی نرمافزاری و سختافزاری شبکه یکی دیگر از تسکهای مهم در روز کاری کارشناسان شبکه محسوب میشود. این افراد باید تمام تجهیزات و سیستمهای شبکه را به روزرسانی کرده و از آخرین نسخههای نرمافزار استفاده کنند تا امنیت و عملکرد بهینه سیستمها حفظ شود. در این زمینه، ممکن است کارشناسان شبکه کارهایی مانند تست و ارزیابی نرمافزارهای جدید را نیز انجام دهند.
در کنار وظایف فنی، ممکن است کارشناس شبکه مسئولیتهای مدیریتی مانند مدیریت پروژههای شبکهای، بودجهبندی و همکاری با دیگر تیمهای فناوری اطلاعات را بر عهده بگیرد. او باید گزارشها و مستندات دقیقی از تغییرات و بهروزرسانیهای انجامشده تهیه و آنها را بایگانی کند.
لینک مرتبط: آگهی های استخدام کارشناس شبکه
وظایف و مسئولیتهای کارشناس شبکه
- نگهداری و پشتیبانی از شبکههای موجود
- مدیریت و پیکربندی تجهیزات شبکه
- نظارت بر عملکرد شبکه و عیبیابی مشکلات
- اجرای سیاستهای امنیتی شبکه
- پشتیبانی و آموزش کاربران شبکه
- تهیه مستندات و گزارشهای شبکه
- بهروزرسانی نرمافزارها و سختافزارهای شبکه
تغییر مسیر شغلی به کارشناس شبکه
افرادی که قصد تغییر شغل دارند، اگر پیشتر مشغول کار کردن در یکی از حوزههای زیر باشند، میتوانند فرآیند تغییر شغل را راحتتر از دیگران پشت سر بگذارند.
- برنامهنویس
- کارشناس یا مهندس پشتیبانی فنی
چگونه کارشناس شبکه شویم؟
1- برای اینکه کارشناس شبکه شوید، ابتدا در دانشگاه در یکی از رشتههای کامپیوتر یا فناوری اطلاعات (IT) تحصیل کنید.
2- سراغ کسب مدارکی مانند CCNA و MTCNA بروید و همزمان دانش زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
3- با توجه به دستاوردهای تحصیلی، دورهها و مدارک آموزشی و مهارتهایی که کسبکردهاید، رزومه کاملی تهیه کرده و برای موقعیتهای شغلی کارآموزی ارسال کنید.
4- با مرور کردن سوالات پرتکرار مصاحبه استخدام کارشناس شبکه، برای جلسه مصاحبه آماده شوید.